fredag 30 april 2010

Bilder från Malin vår volontär



Paul ett av våra äldre barn på barnhemmet lyssnar på musik




Målar med målarfärg - Jambi är speciellt glad!




Malin rensar och plockar Succuma Wiki - det barnen äter till kvällsmat




Agnes och Susan väntar på att målarfärgen ska torka

Simning i Kabarak och överraskningsbesök!

Hej igen allesammans,

Tiden går verkligen fort när man har roligt och det börjar redan närma sig slutet för mig.. Känns tungt att det bara är två veckor kvar nu, kommer sakna den härliga gemenskapen och livet på Phyllis.
Det är otroligt hur öppenhjärtat jag blivit mottagen, den värme och kärlek som jag hittat här är verkligen något speciellt och någt jag kommer att bära med mig hela livet. Men jag ska inte bli allt för sentimental än, det är ju trots allt tid kvar och den ska utnyttjas!

Veckan som gått har varit händelserik! Började med att Olof, volontär från förra året (och vän till mig) dök upp och överraskade oss alla. Han har varit och rest runt i Asien men bestämde sig för en "avvikare" sista tiden och kom tillbaka till Kenya och Phyllis. Både personalen och barnen blev överlyckliga att få se honom igen! Det blev en massa kramar, skratt och uppdateringar om vad som hänt både här och i Sverige.

Jag skrev sist att vi skulle iväg till Kabarak för aktiviteter och det har det blivit en del av. Nu har alla fått komma iväg på simning, vilket har varit hellyckat! Vi tog med oss ca 20 barn åt gången och hade tillgång till hela poolen helt för oss själva, lyx! Det blev både skoj och stim och lite simträning! Nu ska vi försöka komma ivaä och sporta lite också som jag även nämnde i förra inlägget. Det måste ju bli lika för alla barnen så vi tar det i tur och ordning!

Ikväll blir det disco på Phyllis och då blir det en massa dans och sång :)

Varma hälsningar

Malin

onsdag 21 april 2010

Lov med barnen - en härlig tid

Hejsan Sverige!
Här rullar livet på tillsammans med ännu en volontär, Märta från Borås. Även hon ska vara här i 2 månader och jag ser fram emot en massa kul samarbeten med henne!

I onsdags var det sista skoldagen för barnen och i torsdags var det skolavslutning med betygutdelning, sång och en massa tal. Vissa elever blev även belönade med en peng för extra goda resultat. Så nu blir det skollov for barnen i 2 veckor och High school ungdomarna har kommit hem, jättekul att få träffa även dem.

Jag och Märta tyckte att lovet skulle firas lite extra och bestämde oss för att bjuda in till Talang Show på fredagen, då det även blev påskmiddag för barnen. Bl.a blev det kokt potatis, tror aldrig att potatis har fått det att vattnas så i munnen!
Efter middagen drog vi igång showen där barnen fick uppträda med sina olika talanger. Barnen fick en vecka på sig att förbereda sig och de levererade verkligen! Blev en riktigt härlig kväll med dans, sång, rap, tal, dikter och stand up comedy. Jag och Märta var konfrancierer men hann också med ett litet dansnummer. Det blev såklart ABBA med Mama Mia!

Personalen agerade domare och utsåg vinnarna som blev Beatrice, sang, Joel, Stand up komedi och Simon Maina, som höll ett tal. Blev även saft och godis till showen, vilket alltid är lika uppskattat!

Jag kan med glädje meddela att vi igår, efter vissa förhandlingar och många leenden, gjorde en deal med Kabarak University om att alla barnen ska få komma dit och simma. Inte bara det, vi kommer även att få tillgång till deras basket, tennis och pingisplaner! Snacka om att det blir roliga aktiviteter på lovet!


Varma hälsningar från Malin

tisdag 13 april 2010

Bilder från Malin!!



Våra tjejer i sina fotbollströjor. De har ett fotbollslag tillsammans och älskar att spela!




Busigaste barnen någonsin! Mary och hennes tjejkompisar har kommit på att det är roligare att göra miner till kameran än att le fint :)



Malin och vår käraste kock 'uncle Morris'. De serverar mat tillsammans.



Kakwa och Njoro sitter och ritar i målarböcker så fint!

Hejsan från Malin

Hejsan!

Nu har jag antligen anlänt till barnhemmet och alla härliga barn! Jag heter Malin, är 20 år gammal och kommer från Malmö trakterna. Jag kan med glädje berätta att jag ska bo här på Phyllis i 2 månader och det ser jag verkligen fram emot!

Har redan hunnit vara här en tid nu, och det har varit en tid fylld av nya upplevelser och människor! Hjärnan går på högvarv med att bearbeta allt, men det är bara härligt.
Har verkligen blivit varmt välkomnad här och det känns redan som att jag har börjat komma in i livet på Phyllis. Barnen var lite blyga i början men det märktes att de tycker att det är väldigt kul när det kommer nya volontärer till barnhemmet. De är måna om att man ska trivas och hjälper mer än gärna till att förklara olika saker och visa hur allting går till. Många av barnen frågar ocksa om volontärer som varit har tidigare, vilket är roligt!

Det är full fart på det här stället och i onsdags var det skolmästerskap i fotboll, basket, volleyboll och handboll pa grundskolan Kampi ya Moto. Tillsammans med 2 lärare och 10 elever, som hade kvalificerats vidare efter uttagningar, åkte vi dit och det gick riktigt bra för barnen. Pojkarna vann fotbollen och flickorna vann i basket!!

I fredags fortsatte tävlingarna och 6 elever från vår skola gick vidare och får i nästa vecka åka till Nakuru och tävla. De är självklart jätteglada och stolta över detta!

Annars försöker jag att bara vara på barnhemmet och anpassa mig till livet här. För varje dag som går känns det som att man kommer lite närmare barnen och det märks att de börjar slappna av lite mer omkring mig. Nu ska jag bara försöka lära mig alla namnen också, men det kommer väl snart!

Varma hälsningar från

Malin Siljing






Malin och Baby Ruth (som inte är så liten längre!) ritar i målarböcker.